informatie

Nesebar

Het echte Bulgarije ontdekken

Tijdens je vakantie in Sunny Beach Bulgarije zul je in principe niet veel nostalgie tegenkomen, alles is gebouwd voor toerisme. Ben je toch op zoek naar een stukje cultuur, dan is een bezoekje aan Nesebar een goede optie. Het is de enige plek in de regio waar je de traditionele Bulgaarse cultuur kunt proeven, letterlijk en figuurlijk! In het stadje vind je naast bezienswaardigheden ook gezellige restaurants en bars in de traditionele stijl met heerlijke gerechten die tevens zeer goedkoop zijn in vergelijking met Nederland.

nesebar bezienswaardigheden

Alle jongerenvakanties naar Sunny Beach vergelijken

De historische bezienswaardigheden in Nesebar

Dat het stadje Nesebar is opgenomen op de werelderfgoed lijst van UNESCO heeft te maken met de mooie bezienswaardigheden Nesebar zoals de Sofia Basiliek uit de 5e eeuw na Christus en de Christus Pantoorator uit de 13e eeuw met vele middeleeuwse schilderingen. Een kerk die door een aardbeving flink is beschadigd maar desondanks de moeite waard is om te bekijken is de Sint John Aliturgetos uit het midden van de 14e eeuw na Christus.

 

Hoe bereik je Nesebar?

Vanuit Sunny Beach is het historische deel van Nesebar, dat gelegen is op een schiereiland voor slechts vijf euro bereikbaar met de watertaxi. Deze watertaxi vertrekt vanaf het strand van Sunny Beach en is duidelijk aangegeven. Kortom een goedkope, leuke activiteit waardoor je aan de ene kant lekker en goedkoop kunt eten en tevens wat mooie Bulgaarse cultuur kunt opsnuiven tijdens je vakantie in Sunny Beach.

Handige tips & blog

australie

Backpacken in Australië? Enkele tips!

Iets compleet anders dan Sunny Beach? Enkele tips voor een backpack vakantie naar Australië! De vakantie is de mooiste periode van het jaar. Je kijkt hier hee...

Totally Summer in Sunny Beach!

Feesten op Sunny Beach Sunny Beach ontpopt zich langzaam tot een van de beste bestemmingen voor jouw jongerenvakantie. Zeker nu Totally Summer haar concept ook...