informatie

Alle wetenswaardigheden over Sunny Beach!

Reisdocumenten

Sinds 2007 is Bulgarije lid van de Europese Unie, wat betekent dat een geldig paspoort of een Europese Identiteitskaart voldoende zijn om naar Sunny Beach te reizen.

Tijdsverschil

In Sunny Beach is het één uur later dan in Nederland.

Taal

In Sunny Beach wordt officieel de taal van Bulgarije gesproken, het Bulgaars. Echter spreken de meeste mensen die in de toeristische sector werken vloeiend Engels. De reisleiding van Nederlandse reisorganisaties zoals Beachmasters en GOGO zijn natuurlijk ook Nederlandssprekend, net als veel medewerkers van Nederlandse bars, clubs en restaurants in deze bekende bestemming voor jongerenvakanties.

Geldzaken

In Bulgarije betaalt men met Bulgaarse lev, niet met Euro’s zoals wij gewend zijn. Echter kun je bij de meeste pinautomaten gewoon pinnen met Nederlandse passen. Wel is hierbij aan te raden te kiezen voor pinautomaten met daarbij een vestiging van de betreffende bank die op dat moment ook open is omdat het nog wel eens gebeurt dat passen ingeslikt worden door de pinautomaat. Qua wisselkoers moet je ongeveer aanhouden dat twee Bulgaarse lev hetzelfde is als één Euro.

Gezondheid

Om naar Bulgarije te reizen zijn vaccinaties niet nodig.

Water

Kraanwater is drinkbaar, maar het is voor Nederlanders aan te raden om flessen drinkwater te kopen in de supermarkt.

Openbaar vervoer

In Bulgarije is het openbaar vervoer uitstekend geregeld. Zo reis je vanuit Sunny Beach gemakkelijk per bus naar bezienswaardigheden of leuke plaatsjes in de omgeving. Naast het openbaar vervoer kun je ook kiezen voor een taxi. Deze kosten doorgaans minder dan in Nederland, al is het wel slim om vooraf een prijsafspraak te maken.

Uit eten

Uit eten in Sunny Beach is heel gevarieerd, van gezellige Spaanse tapasbarretjes tot oer-Hollandse patat of turkse pizza.

Lees meer over eten in en rondom Sunny Beach!
Strand

Sunny Beach is gelegen aan een mooie uitgestrekte baai van enkele kilometers breed, omgeven door rotsen en bedekt met fijn zand; de ideale plek om lekker bruin te worden, uit te brakken en jezelf weer op te laden voor een nieuwe avond stappen. Er zijn verschillende faciliteiten zoals standtenten en kioskjes en er zijn volop ligbedden en parasols beschikbaar tegen een kleine betaling.

Lees meer over de stranden in en rondom Sunny Beach!

Alle jongerenvakanties naar Sunny Beach vergelijken

Handige tips & blog

australie

Backpacken in Australië? Enkele tips!

Iets compleet anders dan Sunny Beach? Enkele tips voor een backpack vakantie naar Australië! De vakantie is de mooiste periode van het jaar. Je kijkt hier hee...

Totally Summer in Sunny Beach!

Feesten op Sunny Beach Sunny Beach ontpopt zich langzaam tot een van de beste bestemmingen voor jouw jongerenvakantie. Zeker nu Totally Summer haar concept ook...