informatie

Backpacken in Australië? Enkele tips!

Iets compleet anders dan Sunny Beach? Enkele tips voor een backpack vakantie naar Australië!

De vakantie is de mooiste periode van het jaar. Je kijkt hier heel erg naar uit om na een drukke werkperiode even te kunnen uitblazen. En hoe kan je beter uitblazen en ontstressen dan alleen op vakantie te gaan. Vooral wanneer je van avontuur en activiteit houdt tijdens je vakantie, dan kan een backpack vakantie een echte aanrader zijn. Ben je al verschillende keren op backpack vakantie geweest? Was dit telkens vrij dichtbij en wil je nu eens verdere en nieuwe horizonten verkennen? Dan is een backpack vakantie in Australië misschien wel iets voor jou!

Vooraf goed plannen

Wanneer je aan een backpack vakantie in Australië begint, moet je op voorhand al wel een en ander hebben uitgestippeld. Australië is een immens land en je moet op voorhand bepalen wat je juist wil zien. Dit zal je trip tijdens de backpack vakantie vergemakkelijken en zo kan je ook al bepaalde dingen op voorhand vastleggen zoals vervoer. Het fijne aan een backpack vakantie in Australië is dat het vervoer in dit land helemaal niet duur is. Wanneer je dus toch geen keuze kan maken in welke kant van Australië je wil gaan ontdekken, kan je dus perfect van de ene bestemming naar de andere vliegen.

Mogelijkheden Australië

Dit land biedt tal van mogelijkheden en er valt enorm veel te ontdekken. Zo kan u kiezen voor de East Coast, de Outback of het zuiden van Australië. Elk gedeelte heeft heel veel moois te ontdekken en biedt voor iedereen wat wils. Een mogelijkheid is om Sydney als beginpunt te nemen van je backpack vakantie, eerst deze stad een paar dagen te ontdekken en vanaf dan verder te reizen naar welke kant u ook heen wilt. Brisbane, Cairns, The Blue Mountains, Adelaide, Melbourne, een voor een zijn ze allemaal de moeite waard!

Visumaanvraag

Als je op backpack vakantie naar Australië gaat, dan moet je vooraf een visum aanvragen. Je kan een visum Australië of e-Visitor pas aanvragen en dit doe je online. Een visum dat je toelating geeft tot Australië is wel maar beperkt tot een verblijf van 3 maanden. Ben je van plan er langer te verblijven, dan moet je naar het consulaat. Vraag een visum een paar maanden voor je vertrek aan, zo is het zeker in orde tegen de vertrekdatum.

Alle jongerenvakanties naar Sunny Beach vergelijken

Handige tips & blog

australie

Backpacken in Australië? Enkele tips!

Iets compleet anders dan Sunny Beach? Enkele tips voor een backpack vakantie naar Australië! De vakantie is de mooiste periode van het jaar. Je kijkt hier hee...

Totally Summer in Sunny Beach!

Feesten op Sunny Beach Sunny Beach ontpopt zich langzaam tot een van de beste bestemmingen voor jouw jongerenvakantie. Zeker nu Totally Summer haar concept ook...