feesten

Scoren: 10 flirttips!

Vind jij deze zomer een vakantieliefde?

Er zijn heel veel boeken en websites te vinden over flirten, en er bestaan zelfs cursussen waarbij je leert hoe je goed kunt flirten. Flirten zorgt voor meer zelfvertrouwen, charisma en succes bij de dingen die je wilt bereiken. En vooral de vakantie is een gouden moment om te flirten. Wij hebben voor jou de 10 beste flirttips uitgekozen, zodat jouw vakantie onvergetelijk wordt. Misschien versier je er zelfs die sexy vakantieliefde mee!

Flirttip 1: wees positief

Een tip die nog wel eens wordt vergeten, is dat je moet laten zien dat je positief en enthousiast bent. Een positieve houding straal je uit naar anderen, wat een positief effect heeft tijdens het flirten. Zorg ervoor dat je tijdens een eerste ontmoeten geen negatieve uitspraken doet. Iets neutraals is beter, maar het liefst zeg je natuurlijk iets positiefs. Onthoud: flirten is vooral leuk!

Flirttip 2: lach en maak oogcontact

Gedraag je opgewekt en vrolijk. Ook met een groep vriend(inn)en in een kroeg, discotheek of andere openbaren gelegenheid, geldt: laat zien dat je plezier maakt! Maak het mensen makkelijk om jou aan te spreken of met je te flirten. Twee mensen verwikkeld in een diepzinnig gesprek zijn niet bepaald aantrekkelijk voor de buitenwereld. Richt je aandacht dus naar buiten en lach. Daarnaast is het belangrijk om oogcontact te maken. Zorg wel dat het niet vervelend wordt voor de ander, ga dus niet staren. Je hebt vooral oogcontact met iemand als je luistert, minder als je praat.

Flirttip 3: maak veel nieuwe vrienden

Tijdens de vakantie is iedereen altijd wat losser en vriendelijker. Door je sociaal op te stellen leer je in korte tijd veel nieuwe mensen kennen. En je hoeft het niet alleen bij de mede-vakantiegangers te houden, het is ook de moeite waard om de plaatselijke bevolking te leren kennen. Zo kan de strandwacht je tips geven over de leukste bars en discotheken in de buurt, en die leuke barman of -vrouw kan je in contact brengen met een paar stamgasten. Voor je het weet heb je overal contacten! Door goed te netwerken wordt de vakantie niet alleen leuker en interessanter, maar is het ook veel makkelijker om andere singles te ontmoeten.

Alle jongerenvakanties naar Sunny Beach vergelijken

Flirttip 4: overdag versieren

Hoewel veel mensen denken dat alleen de bars en nachtclubs geschikt zijn om te flirten, is dit niet helemaal waar. Er zijn zoveel meer plekken waar leuke singles rondlopen dan alleen in het nachtleven. Bezoek deze plekken en je vergroot de kans op een leuke flirt! Trek er op uit, en houd je ogen op. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het strand of zwembad, de plaatselijke markt, de bus, de boulevard en in kledingwinkkels. Ook toeristische uitjes die vaak door de reisorganisatie worden aangeboden zijn een goed moment om overdag te kunnen flirten.

Flirttip 5: toon interesse

Heb je eenmaal een gesprekje aangeknoopt dan geldt het volgende: luister met aandacht en oprechte interesse naar iemand. In een goed gesprek draait het om geven en nemen. Durf ook je eigen emoties bespreekbaar te maken, zodat de ander meer over zichzelf durft te vertellen. Sommige mensen zijn bij het eerste contact erg verlegen. In dat geval kun je eerst zelf wat vertellen en daarna iets aan de ander vragen. Vertel bijvoorbeeld eerst over wat je tot nu toe hebt gedaan tijdens de vakantie, en vraag daarna wat de ander heeft gedaan. Je doorbreekt de spanning die mensen vaak hebben als ze elkaar nog niet kennen door zelf te beginnen met vertellen.

Flirttip 6: geef complimenten

Complimenten maken is een goede manier om iemand positieve aandacht te geven. Probeer complimenten zo eerlijk en oprecht te laten klinken. Een overdosis aan complimenten kan verkeerd worden opgevat. Ook complimentjes ontvangen is voor veel mensen een kunst. Ze zwakken een leuk compliment af of geven direct een compliment terug. Dit is niet nodig. Als iemand jou complimenteert bedank dan vriendelijk.

Flirttip 7: flirten en aanraken

Waar het in Nederland vooral draait om het maken van oogcontact tijdens het flirten, speelt in veel andere landen aanraking een grote rol. Let hier dus op als je in het buitenland bent. Wees dus niet verbaasd als degene met wie je flirt ineens een hand op je arm legt, in veel landen is dit gewoon vriendelijk bedoeld. Gaat het gesprek al wat dieper, dan kun je dus tijdens het flirten meer gebruik maken van aanrakingen. Leg je hand bijvoorbeeld heel eventjes op iemands schouder of geef een plagend duwtje als het gesprek daarnaar is. Natuurlijk is het wel goed om je grenzen goed in de gaten te houden: als iemand je aanraakt op een manier waar je niet van gediend bent is er niets mis mee om dat heel duidelijk te maken!

Flirttip 8: spiegelen

Mensen vinden het prettig om iets van zichzelf te zien in een ander. Als je tijdens een gesprek iemands houding overneemt dan heet dit spiegelen. Het aannemen van dezelfde houding tijdens een gesprek tussen twee mensen is een handeling die heel natuurlijk verloopt. Zonder dat je het doorhebt neem je vaak de houding van degene tegenover je over. Als je dit (natuurlijk wel onopvallend!) bewust doet, zal je gesprekspartner voelen dat het klikt, en dat diegene op dezelfde gedachtengolf zit. En het hoeft niet alleen bij het spiegelen van de houding te blijven, ook met woordgebruik heeft dit trucje effect. Probeer het maar eens uit met stopwoorden. Doordat jij het woord ook gaat gebruiken zal de ander onbewust iets van zichzelf in jou herkennen.

Flirttip 9: verken de omgeving

Het is zo ver: je hebt een leuke single ontmoet waar je graag nog eens mee af zou spreken. Het is dan handig om de omgeving te verkennen, zodat je diegene mee kunt nemen naar de leuke plekjes die je kent. Om de omgeving goed te kunnen verkennen kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Waar zou ik kunnen afspreken?
  • Waar kun je lekker eten?
  • Waar zijn de leuke bars en café’s om te kunnen dansen?

Bereid je voor door bijvoorbeeld een reisgids door te nemen, of ga naar het plaatselijke informatiepunt voor toeristen. Ook hier zijn contacten met andere mensen, waaronder de lokale bevolking, weer erg handig: zij hebben vast tips waar je heen zou kunnen gaan.

Flirttip 10: plezier hebben is belangrijker dan versieren

Ga niet op de versiertoer, maar op de pleziertoer! Richt je vooral op plezier maken tijdens de vakantie. Als je plezier maakt en je niet al te druk maakt over het versieren van iemand, zie je er vaak meer ontspannen uit. Juist dit is aantrekkelijk voor andere mensen! Je zult zien: als je met een open houding op pad gaat en vooral lol maakt zul je andere singles aantrekken.

Tip voor de thuisblijvers!

Je vakantie thuis hoeft echt niet minder leuk te zijn dan een vakantie in het buitenland. Ook in ons landje lopen er genoeg singles rond, en zeker als het lekker weer is kun je hier ook gemakkelijk flirten met anderen. Bezoek leuke evenementen, en ga eens als een ’toerist door eigen stad’. Er zijn genoeg mensen te vinden die ook in de stad rondlopen om nieuwe contacten op te doen.

Handige tips & blog

australie

Backpacken in Australië? Enkele tips!

Iets compleet anders dan Sunny Beach? Enkele tips voor een backpack vakantie naar Australië! De vakantie is de mooiste periode van het jaar. Je kijkt hier hee...

Totally Summer in Sunny Beach!

Feesten op Sunny Beach Sunny Beach ontpopt zich langzaam tot een van de beste bestemmingen voor jouw jongerenvakantie. Zeker nu Totally Summer haar concept ook...